Ambasadorul polonez la NATO: Responsabilitatea finală în cazul incidentului cu racheta aparține Rusiei

Ambasadorul polonez la NATO a declarat că „responsabilitatea finală aparține Rusiei”, în urma rachetei mortale care a căzut marți pe teritoriul polonez și care a provocat moartea a două persoane.

Noi 17, 2022 - 06:49
Noi 17, 2022 - 06:51
Urmărește-ne peGoogle news
Ambasadorul polonez la NATO: Responsabilitatea finală în cazul incidentului cu racheta aparține Rusiei
Foto: NEXTA / Onet / Radio Lublin

Vorbind pentru CNN, ambasadorul Tomasz Szatkowski a declarat că incidentul nu s-ar fi întâmplat dacă Rusia nu ar fi atacat Ucraina și nu s-ar fi angajat în crime de război prin atacarea infrastructurii civile.

„Responsabilitatea finală aparține Rusiei”, a spus Szatkowski.

Explozia produsă marți seară într-o localitate din Polonia aflată la granița cu Ucraina a fost provocată de o rachetă rusească doborâtă pe teritoriul polonez „fără nicio intenție de ambele părți”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de CNN.

Este posibil ca incidentul în care o rachetă a lovit un sat din sud-estul Poloniei să fi fost rezultatul unei provocări din partea Rusiei, a declarat miercuri premierul polonez.

„Nu putem exclude că bombardarea infrastructurii ucrainene de lângă graniță să fi fost o provocare intenționată făcută în speranța că ar putea apărea o astfel de situație”, a declarat Mateusz Morawiecki în fața parlamentului polonez.

„Informațiile strânse de serviciile noastre și cele furnizate de aliații noștri indică, cel mai probabil, că explozia de la Przewodów, în estul Poloniei, a fost cauzată de doborârea și distrugerea unei rachete rusești”, a spus el.

Morawiecki a scris pe Twitter că „există multe indicii că una dintre aceste rachete a căzut pe teritoriul polonez fără nicio intenție de ambele părți”.

Anterior, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că racheta care a căzut în țara sa și a ucis două persoane a fost „probabil un incident nefericit".