Sorin Câmpeanu a prezentat concluziile experților: Nu se confirmă acuzele publice formulate de către nespecialişti

Sorin Cîmpeanu a prezentat public concluziile unor experți, care au apreciat nu se poate vorbi despre plagiat în cazul cursului universitar pe care l-a predat. În urma acestor acuzații, el și-a depus demisia din fruntea ministerului Educației.

Noi 16, 2022 - 22:31
Urmărește-ne peGoogle news
Sorin Câmpeanu a prezentat concluziile experților: Nu se confirmă acuzele publice formulate de către nespecialişti
Foto: Sorin Cîmpeanu/ Facebook

„Prezint public rapoartele celor îndreptăţiţi legal şi profesional să se exprime şi să decidă asumat. Experţii au decis că am respectat uzanţele universitare şi normele de etică şi deontologie profesională. «Suportul didactic NU poate face obiectul unui presupus plagiat, nefiind şi nepretinzând a fi o creaţie ştiinţifică proprie»”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Sorin Cîmpeanu, potrivit Știrile ProTV.

Acesta apreciază că „aceste rapoarte lămuresc fără echivoc lipsa de fundament a acuzaţiilor ce au ca obiect un suport didactic de uz intern, şi nu o teza de doctorat, aşa cum s-a dorit acreditarea publică a ideii”.

Ministrul a postat pe Facebook Raportul Comisiei de etică a USAMVB - entitate care funcţionează independent şi este îndrituită legal pentru analiză şi decizie în astfel de situaţii, dar şi Raportul unui Grup interuniversitar de experţi în domeniul „Îmbunătăţirilor funciare”.

Raportul Comisiei de etică, postat pe Facebook, concluzionează că „lucrările analizare corespund scopului didactic propus”, iar cursul „Îmbunătăţiri funciare...nu este rezultatul unui plagiat”.

Raportul Grupului interuniversitar de experţi concluzionează, de asemenea, că este util cursul supus analizei şi apreciază că „nu se confirmă acuzele publice formulate de către nespecialişti”.