Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede reinstalarea radarelor fixe pe drumurile din România

Potrivit proiectului E Sigur, demarat de Ministerul Transporturilor, radarele fixe vor fi montate pe rețeaua Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și vor fi semnalizate cu panouri montate înainte cu 500-1.000 de metri pe autostradă, 100-500 metri în afara localităților și 50-100 de metri în localitate.

Noi 16, 2022 - 18:41
Urmărește-ne peGoogle news
Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede reinstalarea radarelor fixe pe drumurile din România
Imagine cu caracter ilustrativ

În expunerea de motive se subliniază rolul preventiv al sistemelor de radare și se prezintă exemplul din Franța, unde accidentele fatale și cu vătămări au scăzut în vecinătatea camerelor de supraveghere între 40 și 65 %. Rata vitezei excesive mai mult de 30 de kilometri la oră peste limită s-a redus de cinci ori, potrivit Antena 3.

În prezent, Poliția Rutieră poate scoate cel mult 300 de radare mobile pe șosele, foarte puțin pentru rețeaua CNAIR cu o lungime de peste 18.000 de kilometri fără a lua în calcul situația în marile orașe unde se lucrează cu puține aparate mobile.

Proiectul va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere și vot.

Schimbarea legislației pentru creșterea siguranței rutiere pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale a fost asumată de autorități în Planul Național de Redresare și Reziliență.