Comisia Europeană cere Consiliului aprobarea aderării României la Schengen

Colegiul Comisarilor din cadrul Comisiei Europene a aprobat, miercuri, raportul privind aderarea României la Schengen, iar comisarul European Ylva Johansson a anunțat că România, Bulgaria și Croația sunt pregătite și trebuie să adere.

Noi 16, 2022 - 15:17
Urmărește-ne peGoogle news
Comisia Europeană cere Consiliului aprobarea aderării României la Schengen
Foto: 7Media

”România, Bulgaria și Croația sunt pregătite pentru aderarea la spațiul Schengen (...) Comisia Europeană invită toate țările membre să ia act de această realitate”, a spus comisarul european.

Raportul conține recomandări pozitive, fiind precizată contribuția pe care o poate aduce România spațiului Schengen.

După adoptarea raportului, acesta va fi pus la dispoziția grupului de lucru Schengen de pe lângă Consiliul European, până la reuniunea în forma Justiție și Afaceri Interne, la începutul lunii decembrie, potrvit Realitatea Plus.

"Este o confirmare încă o dată că România este pregătită din punct de vedere tehnic să adere la Spațiul Schengen, dar este în același timp și un mesaj foarte puternic politic. Așa cum se va arăta în această comunicare, România îndeplinește condițiile necesare, dar în același timp aderarea României reprezintă și un plus pentru securitatea Spațiului Schengen”, a afirmat miercuri și ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.