Rusia dezminte faptul că a tras vreo rachetă către Polonia și vorbește de „provocări”, după ce Kievul a acuzat în mod direct Moscova că a ucis doi cetăţeni polonezi

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a afirmat că incidentul a fost distorsionat cu bună-știință, pentru a "escalada situația".

Noi 16, 2022 - 11:37
Urmărește-ne peGoogle news
Rusia dezminte faptul că a tras vreo rachetă către Polonia și vorbește de „provocări”, după ce Kievul a acuzat în mod direct Moscova că a ucis doi cetăţeni polonezi
Sursa foto: Kremlin.ru/ Wikimedia

”Declaraţiile presei poloneze şi ale unor oficiali despre o pretinsă cădere a unei rachete ruseşti în apropiere de localitatea Przewodow sunt provocări intenţionate cu scopul de a crea o escaladare a situaţiei”, a scris acuză într-o postare pe Telegram ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, potrivit AFP.


”Niciun atac nu a fost efectuat asupra vreunor obiective în apropierea frontierei ucraineano-poloneze” de către armata rusă, subliniază Şoigu.

Imagini cu ”fragmente publicate de presa poloneză de la faţa locului în localitatea Przewodow n-au nicio legătură” cu proiectile ruseşti, a precizat Șoigu.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, la câteva ore după bombardarea teritoriului ucrainean în noi atacuri ruseşti, ”condoleanţe pentru moartea cetăţenilor polonezi victime ale terorii rachetelor ruseşti”.

Investigațiile ulterioare îndică însă faptul că, cel mai probabil, racheta care a căzut în Polonia, de fabricație rusească, ar aparține de fapt Ucrainei și ar fi fost lansată pentru a contracara atacul masvi cu rachete, efectuat marți de Rusia arupra unor localități importante din Ucraina.