Președintele Klaus Iohannis: Suntem pe deplin solidari cu Polonia. Noi suntem NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi seară, un mesaj de susţinere pentru Polonia, după informaţiile referitoare la decesul a două persoane, în urma căderii unor rachete ruseşti în condiţii care nu au fost încă stabilite.

Noi 16, 2022 - 06:39
Noi 16, 2022 - 06:49
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele Klaus Iohannis: Suntem pe deplin solidari cu Polonia. Noi suntem NATO
Foto: Presidency.ro

”România este pe deplin solidară cu prietenul şi aliatul nostru Polonia, în urma veştilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii şi aliaţii noştri”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat sloganul NATO: ”We are NATO / Noi suntem NATO”.

Două persoane au fost ucise în Polonia de rachete ruseşti care au căzut pe teritoriul acestei ţări membre NATO, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane. Deocamdată, nu au fost stabilite condiţiile în care au căzut rachetele.

Mariusz Gierszewski, reporterul postului polonez de radio ZET, care a scris iniţial că rachete ruseşti rătăcite au lovit Polonia, a postat pe Twitter o actualizare potrivit căreia este vorba probabil de rămăşiţe ale unei rachete doborâte.

”Sursele mele din cadrul serviciilor spun că ceea ce a căzut la Przewowo sunt cel mai probabil rămăşiţele unei rachete doborâte de către Forţele Armate ale Ucrainei”, a scris Gierszewski pe Twitter.

Ministerul rus al Apărării a reacţionat la informaţiile despre rachetele ruseşti căzute în Polonia şi a spus că sunt o ”provocare” destinată ”escaladării situaţiei”.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a convocat Consiliul de Apărare a ţării, iar premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a convocat o reuniune urgentă a Comitetului pentru Securitate Naţională şi Apărare.