Preşedintele FIFA cere un armistițiu între Rusia și Ucraina pe perioada Campionatului Mondial de fotbal

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a cerut, marţi. să se respecte un armistiţiu de o lună în Ucraina, atunci când va avea loc Cupa Mondială, asigurând că sportul ar putea juca un rol unificator.

Noi 15, 2022 - 16:59
Urmărește-ne peGoogle news
Preşedintele FIFA cere un armistițiu între Rusia și Ucraina pe perioada Campionatului Mondial de fotbal
Imagine cu caracter ilustrativ

"Apelul meu către voi toţi este să luaţi în considerare o încetare temporară a focului de o lună pe durata Cupei Mondiale”, a spus el la un dineu pentru liderii G20 reuniţi pe insula indoneziană Bali, anunţă AFP.

El a lăudat rolul unificator al fotbalului, amintind că Rusia a organizat Cupa Mondială din 2018 şi că Ucraina a fost candidată pentru a găzdui competiţia în 2030 cu Spania şi Portugalia.

„Nu suntem atât de naivi încât să credem că fotbalul poate rezolva problemele lumii”, a recunoscut el. "Dar Cupa Mondială oferă o platformă unică, cu o audienţă estimată la cinci miliarde de spectatori, oferind o oportunitate de a face tot posibilul pentru a pune capăt tuturor conflictelor”, a pledat el.

În pregătirea turneului, Qatar s-a confruntat cu critici pe scară largă cu privire la tratamentul aplicat muncitorilor migranţi, femeilor şi comunităţii LGBTQ+.

Organizatorii Cupei Mondiale au răspuns insistând că „nicio ţară nu a fost perfectă”.

Cupa Mondială din Qatar începe duminică.