Preotul care a lovit o femeie, nu mai poate sluji pe perioada cercetării

Părintele Calistrat Chifan a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, după ce a fost filmat în timp ce lovește o femeie. Anunțul a fost făcut, luni, de către purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Noi 14, 2022 - 15:28
Urmărește-ne peGoogle news
Preotul care a lovit o femeie, nu mai poate sluji pe perioada cercetării
Foto: Părintele Calistrat Chifan

Pe durata în care este oprit de la slujire, preotul nici nu îi mai poate spovedi pe credincioși, iar la Sfânta Liturghie poate participa, dar nu ca preot slujitor.

„În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a spus preotul Sturzu.

Părintele Calistrat (Constantin) Chifan este absolvent al Facultății de Teologiei Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, promoția 2014.

A urmat apoi cursuri de master, absolvite în 2016. Preotul Calistrat a apărut într-o filmare în care lovea o femeie în curtea bisericii, de față cu mai mulți enoriași.

Preotul este extrem de popular pe rețelele de socializare, având peste 800.000 de urmăritori.