Explozie puternică pe o stradă aglomerată din Istanbul - Oficialii anunţă că sunt cel puţin 4 morţi şi 38 de răniţi

O explozie puternică a avut loc duminică după-amiază în centrul Istanbulului, aproape de Piața Taksim. Cel puțin 4 persoane au murit și 38 sunt rănite, însă nu există date certe în acest moment cu privire la numărul de victime, potrivit Reuters și BBC.

Noi 13, 2022 - 17:08
Noi 13, 2022 - 18:47
Urmărește-ne peGoogle news
Explozie puternică pe o stradă aglomerată din Istanbul - Oficialii anunţă că sunt cel puţin 4 morţi şi 38 de răniţi
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

UPDATE

Cel puțin 6 persoane a fost ucise și alte 50 au fost rănite, potrivit unui bilanț actualizat.

Președintele turc, Recep Erdogan, a denunțat un “atac josnic” și a promis pedepsirea celor responsabili.

Știre inițială

Explozia a avut loc într-un zonă extrem de aglomerată din centrul orașului turc.

Media locale vorbesc despre 4 morți și 38 răniți, după vizionarea unor filmări făcute în zonă imediat după explozie. Autoritățile nu au comunicat deocamdată numărul victimelor, nici cauza exploziei. Este luat în calcul, scriu publicațiile turce, inclusiv un atac terorist.

Televiziunea de stat din Turcia a prezentat imagini cu zeci de ambulanțe și echipaje de poliție care se îndreptau spre locul exploziei. Secția de poliție Kasimpasa, din apropiere, a declarat că toate echipajele au fost trimise la fața locului, dar nu a oferit alte detalii.

„A avut loc o explozie în cartierul Beyoğlu, pe strada Taksim Istiklal. La fața locului au fost trimise echipele noastre de poliție, sănătate, pompieri și AFAD. Există victime și persoane rănite. Evoluțiile vor fi împărtășite cu publicul”, a declarat  guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a făcut o declarație cu privire la explozia de pe strada Istiklal, potrivit Hurryiet.com.tr.

Istiklal din Istanbul din cartierul Beyoglu este una dintre cele mai aglomerate străzi din oraș, fiind vizitată des și de turiști.

În martie 2016 pe această stradă a avut loc un atentat sinucigaș, provocând moartea a cel puțin patru persoane, între care trei israelieni și un iranian și rănirea altor 36.