Refugiatul iranian care a inspirat povestea filmului „Terminalul“, a murit pe aeroportul din Paris, unde a locuit 18 ani

Mehran Karimi Nasseri a fost declarat mort de echipa medicală a aeroportului de la Terminalul 2F și a murit din cauze naturale, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului Paris-Charles de Gaulle din Paris pentru CNN.

Noi 13, 2022 - 08:27
Urmărește-ne peGoogle news
Refugiatul iranian care a inspirat povestea filmului „Terminalul“, a murit pe aeroportul din Paris, unde a locuit 18 ani
Foto: Merhan Karimi Nasseri, 2005

Bărbatul, un refugiat iranian, care a inspirat filmul lui Steven Spielberg din 2004 „Terminalul”, a locuit 18 ani în interiorul aeroportului unde a murit sâmbătă.

În 1988, Nasseri se afla în drum spre Anglia prin Belgia și Franța, când și-a pierdut actele și nu a putut să se îmbarce într-un avion și nici să părăsească aeroportul. A rămas blocat pe aeroportul din Paris până în 2006.

Bărbatul „s-a întors să locuiască ca persoană fără adăpost în zona publică a aeroportului de la jumătatea lunii septembrie, după ce a stat o perioadă într-un azil de bătrâni”, a spus purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Nasseri a fost un „personaj iconic” și că „întreaga comunitate a aeroportului i-a fost atașată, iar personalul nostru a avut grijă de el cât mai mult posibil timp de mulți ani, chiar dacă am fi preferat ca el să-și fi găsit un adăpost adevărat”.

Povestea refugiatului iranian l-a inspirat pe regizorul american Steven Spielberg să realizeze filmul „Terminalul”, în care rolul principal a fost interpretat de Tom Hanks.

„Filmul Spielberg sugerează că a fost blocat într-o zonă de tranzit pe Paris-Charles de Gaulle. În realitate, a petrecut mai multe perioade acolo, dar mereu în zona publică a aeroportului, unde a fost tot timpul liber să se deplaseze”, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al aeroportului.