Ucraina construieşte un zid de beton armat şi alte fortificaţii la graniţa cu Belarus

Ucraina construieşte un zid la graniţa cu Belarus. Kirilo Timoşenko, unul dintre consilierii lui Volodimir Zelenski, a declarat că a fost ridicat un zid, cu sârmă ghimpată în partea de sus, pe o suprafaţă de trei kilometri în regiunea Volînia, la graniţa cu Belarus.

Noi 12, 2022 - 14:10
Urmărește-ne peGoogle news
Ucraina construieşte un zid de beton armat şi alte fortificaţii la graniţa cu Belarus
Foto: TKI

De asemenea, au fost instalaţi saci de nisip şi au fost săpate tranşee, anunţă The Kiyv Independent.

Citește și: Polonia va construi un gard de sârmă ghimpată temporar la granița cu Kaliningrad

„Un șanț, un terasament, un gard din beton armat cu sârmă ghimpată sunt bariere inginerești care se construiesc în Volîn. Astfel, s-au amenajat deja aproximativ 3 km de graniță, lucrările continuă. Acesta nu este tot, dar nu vom dezvălui detaliile. Se lucrează și în regiunile Rivne și Jîtomir”, a spus Kirilo Timoşenko. Graniţa Ucrainei cu Belarusul are o lungime de peste 1.000 de kilometri.

Kirilo Timoşenko a mai adăugat că se construiesc fortificații și se înființează granița în regiunile care se învecinează cu teritoriul Rusiei şi a precizat că polițiștii de frontieră „au toate echipamentele necesare pentru a vedea inamicul de la distanță”.

La rândul său, ministrul ucrainean al Apărării, Aleksii Reznikov, a declarat că Belarus rămâne o ameninţare, dar că trupele de la graniţă sunt „într-o poziţie pasivă”.