Comisar șef de poliție, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

Ion Joe Stoica, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, a informat vineri, 11 noiembrie, DNA.

Urmărește-ne peGoogle news
Comisar șef de poliție, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență
Imagine cu caracter ilustrativ

În același dosar a mai fost trimis în judecată și un avocat din Baroul București, pentru complicitate la trafic de influență.

Cei doi inculpați se află sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, Ion Joe Stoica i-ar fi promis unui șofer prins băut la volan că îl scapă de dosar.

”În perioada ianuarie - 21 septembrie 2022, inculpatul Stoica Ion - Joe, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins și ar fi primit 3.000 de euro de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având o alcoolemie peste limita legală.

În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina să propună o soluție de clasare față de persoana cercetată.

În același context, inculpatul Stoica Ion - Joe i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective „o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare, astfel încât, la efectuarea unei recalculări a alcoolemiei, rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală (adică sub 0,80 ).”, se arată în comunicatul DNA.

Înainte de a fi reținut în acest dosar, comisarul-șef de poliție a fost surpins la o petrecere luxoasă alături de colegi, în clubul Loft, potrivit cancan.ro