Morel Bolea, reținut de anchetatori, după percheziţiile la gruparea acestuia

Anchetatorii l-au reţinut pe Morel Bolea, după percheziţiile la gruparea acestuia, care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modelling. Suspectul se afla într-un imobil cu 11 femei.

Noi 10, 2022 - 15:40
Urmărește-ne peGoogle news
Morel Bolea, reținut de anchetatori, după percheziţiile la gruparea acestuia
Foto: DIICOT

La data de 09.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În urma celor 5 percheziții domiciliare efectuate, organele de cercetare penală au identificat și ridicat sumele de 49.000 de euro, 51.000 de lei și 3.000 USD, 24 de telefoane mobile, 13 laptopuri, 19 carduri USB și 9 hard disk-uri externe precum și înscrisuri și alte documente de interes în cauză.
În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu B.C.C.O.Iași.

Activitățile au beneficiat de sprijinul unei Organizații nonguvernamentale specializată în prevenirea și combaterea traficului de persoane.
Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.