Marcel Ciolacu, despre pensii: „Nu va exista peste noapte o OUG astfel încât militari, jandarmi, polițiști, magistrați să se trezească peste noapte cu schimbarea regulilor de către politic”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că nu va exista o ordonanță "dată peste noapte" în ceea ce privește pensiile speciale sau legat de posibile modificări de pensionare pensiilor la armată, MAI și magistrați.

Noi 9, 2022 - 16:08
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu, despre pensii: „Nu va exista peste noapte o OUG astfel încât militari, jandarmi, polițiști, magistrați să se trezească peste noapte cu schimbarea regulilor de către politic”
Foto: Captură Video

„Nimeni nu-și va permite să dea peste noapte o astfel de OUG”, a afirmat Ciolacu, întrebat despre valul de pensionări din sistemul de justiție, potrivit G4Media.ro.

Liderul PSD a precizat că obligația asumată de guvernanți prin PNRR este ca până la data de 31 decembrie Guvernul să vină cu un proiect de lege avizat de toți miniștrii, care apoi va intra în dezbatere la Parlament.

„Nu va exista peste noapte o OUG astfel încât militari, jandarmi, polițiști, magistrați să se trezească peste noapte cu schimbarea regulilor de către politic”, a subliniat social-democratul. 

Unul dintre liderii coaliţiei de guvernare, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, a declarat, marți seara, că România s-a angajat la Bruxelles să facă o reformă a pensiilor speciale până la sfârșitul anului. Altfel, se pierd bani din PNRR.

Potrivit liderului UDMR, pensiile speciale ar trebui să fie primite doar după vârsta de 65 de ani, iar magistraţii să nu mai primească pensii mai mari decât salariile.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: „Nu ai voie să dai această pensie înainte de vârsta de pensionare. OK, vrei să ieși la pensie la 50 de ani, după 25 de ani, du-te, dar pensia de serviciu primești la 65 de ani. Nu poate să fie pensia mai mare decât salariul și aici vorbim, în primul rând, de magistrați, o parte dintre magistrați”.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat de la începutul lunii noiembrie dosarele de pensionare a zeci de judecători, mai arată sursa citată.