Marcel Ciolacu: „În luna mai o să fiu prim-ministrul României, dacă PSD va considera că eu sunt persoana potrivită”

Marcel Ciolacu a declarat că în luna mai a anului viitor va fi premierul României, dacă PSD ca considera că el este persoana potrivită.

Noi 9, 2022 - 14:27
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu: „În luna mai o să fiu prim-ministrul României, dacă PSD va considera că eu sunt persoana potrivită”
Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

„Şi eu trebuie să comentez informaţiile vehiculate? Nici pe dânsul nu o să îl propun. În luna mai o să fiu prim-ministrul României, dacă PSD va considera că eu sunt persoana potrivită”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Hala Laminor din Bucureşti cum comentează declaraţiile lui Cătălin Drulă care a pariat că liderul PSD nu va fi premier la rotativa din luna mai.

Pe 27 octombrie, Ciolacu preciza că nu crede că vor fi probleme la rotaţia din luna mai, când funcţia de premier urmează să fie preluată de către PSD. „Dacă există probleme la rotaţia din mai, avem o singură soluţie – ne întoarcem la votul românilor”, a adăugat liderul social-democraţilor.

Liderul USR Cătălin Drulă a precizat că Marcel Ciolacu nu va fi premier din luna maai, iar PSD nu va prelua guvernarea, deoarece este în ADN-ul social-democraţilor să fugă de consecinţele propriilor acţiuni.

„La rotativa din mai, PSD şi domnul Ciolacu nu vor prelua guvernarea, pentru că este în ADN-ul PSD să fugă de consecinţele propriilor acţiuni, au făcut-o deja de vreo două-trei ori în istoria ciclurilor politice din România, 2019, 2015 şi cred că o vor face şi de această dată, pentru că încearcă să păcălească şi să fugă de consecinţele propriilor acţiuni”, a declarat Cătălin Drulă, marţi la RFI.

Conform Protocolului coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

De asemenea, la schimbarea premierului, conform rotaţiei politice convenite, se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului.