Un român care viola prostituate în Marea Britanie a fost prins datorită unui odorizant din mașină - Bărbatul va fi transferat în România

Curtea de Apel Alba Iulia a admis pe data de 28 octombrie 2022 transferul din Marea Britanie a unui cetățean român condamnat la 13 ani de închisoare pentru viol.

Noi 4, 2022 - 22:48
Urmărește-ne peGoogle news
Un român care viola prostituate în Marea Britanie a fost prins datorită unui odorizant din mașină - Bărbatul va fi transferat în România
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cererea de transfer a fost făcută de autoritățile din Marea Britanie, condamnatul nefiind de acord cu transferul în România. Petrică Adrian G. în vârstă de 38 de ani, din Hunedoara, a fost condamnat în data de 18 iunie 2020, la 13 ani de închisoare cu executare și o perioadă de supraveghere de 8 ani, de către Curtea Coroanei din Warwick.

Bărbatul a violat mai multe femei care practicau prostituția în zona Hillfields din Coventry. De asemenea a mai fost găsit vinovat pentru port arme albe, și loviri sau alte violențe.

Atacurile au avut loc în perioada august – noiembrie 2019. Acesta a violat două prostituate și a încercat să o violeze și pe a treia, care însă a scăpat, dar a fost bătută de către Petrică.

Bărbatul a fost prins de polițiștii de la West Midlands, care aveau doar descrierea atacatorului, a mașinii, dar și un element specific pe care femeile pe care acesta le ataca l-au remarcat: un odorizant prins de oglinda mașinii.

Potrivit coventryobserver.co.uk, acesta le lua în mașină pe femei, le ducea în locații retrase apoi le ataca și le viola. Deși femeile erau lucrătoare sexuale, acesta prefera să le atace și să le violeze în loc să plătească pentru serviciile oferite.

”În fapt, s-a reținut că în perioada 10.08.2019 – 31.08.2019 persoana transferabilă a întreținut raporturi sexuale orale şi vaginale cu victima (…) şi în perioada 15.10.2019 – 07.11.2019 cu victima (…), fără consimțământul acestora; a încercat să întreţină relaţii sexuale prin constrângere cu victima (…), în 15.11.2019, ocazie cu care a şi agresat-o pe aceasta aplicându-i lovituri, aceasta reușind însă să fugă. Actele sexuale s-au petrecut în mașina personală a persoanei condamnate, în zona Hillfields din Coventry”, se arată în motivarea Curții de Apel Alba Iulia, citată de alba24.ro

Instanța din Alba Iulia a scăzut din pedeapsa recunoscută perioadele în care bărbatul s-a aflat în detenție provizorie precum și durata executată, începând cu data de 20 decembrie 2019.