Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, în vizită la Kiev

Ucraina se confruntă cu o ''nevoie acută'' de echipamente pentru apărarea sa antiaeriană în "acest moment critic" în care Rusia loveşte masiv siturile sale energetice, a declarat vineri, la Kiev, Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, relatează AFP.

Noi 4, 2022 - 22:34
Urmărește-ne peGoogle news
Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, în vizită la Kiev
Foto: Captura video Volodimir Zelenski

"Recunoaştem nevoia acută de apărare aeriană în acest moment critic când Rusia şi forţele ruse lansează o ploaie de rachete şi de drone iraniene asupra infrastructurii civile a acestei ţări", a declarat Sullivan, în cadrul unui briefing de presă de la preşedinţia ucraineană.

Jake Sullivan s-a întâlnit vineri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a reafirma "susţinerea de neclintit" a Washingtonului pentru "Ucraina şi poporul său, care îşi apără suveranitatea şi integritatea teritorială", a anunţat Casa Albă.

”Îi sunt recunoscător consilierului președintelui Statelor Unite, Jake Sullivan, pentru că ne-a sprijinit țara într-o perioadă dificilă pentru noi.

Am avut onoarea de a-i prezenta lui Jake Ordinul Prințului Yaroslav cel Înțelept gradul II, în numele întregului popor ucrainean, pentru consolidarea cooperării interstatale, susținerea suveranității statului și integrității teritoriale a Ucrainei”, a declarat peședintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un mesaj postat pe Facebook.

Consilierul lui Joe Biden s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov şi cu şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Andrii Iermak.