Asistentă medicală concediată la Cluj, după ce i-a injectat adrenalină în venă unui bebeluș

O asistentă medicală de la un spital din județul Cluj a fost concediată, după ce ar fi administrat greșit adrenalină unui sugar de numai câteva luni.

Noi 3, 2022 - 18:34
Urmărește-ne peGoogle news
Asistentă medicală concediată la Cluj, după ce i-a injectat adrenalină în venă unui bebeluș
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

Cu o infecție respiratorie acută, bebelușul a început să se simtă tot mai rău și doar intervenția medicilor l-a salvat. Imediat a fost transferat de urgență la Cluj.

Mama copilului a ajuns cu bebelușul la spitalul municipal din Turda, la urgențe. Acolo, a fost diagnosticat cu bronșiolită, o infecție virală care inflamează căile respiratorii.

Pentru că starea de rău persista, medicul care a preluat cazul a recomandat să i se facă aerosoli cu adrenalină. Pentru administrare a fost desemnată o asistentă medicală cu vechime în unitatea spitalicească. Fie dintr-o eroare, fie că nu a înțeles exact modul de administrare, asistenta i-a injectat micuțului adrenalină direct în venă.

Bebelușul de numai două luni a început imediat să se simtă tot mai rău și atunci s-au alarmat medicii care au intervenit rapid. După ce a fost stabilizat, sugarul a fost transferat la Pediatrie în Cluj.

Conducerea spitalului a recunoscut greșeala și a decis să o demită pe cea care ar fi putut provoca o tragedie. Deocamdată, familia nu a depus plângere și nici nu a sesizat Colegiul Medicilor. Adrenalina, în special în dozele administrate copiilor, are indicații precize de utilizare. Șocul asupra organismului, mai ales atunci când este administrată intravenos, poate produce, în anumite situații, chiar și infarct miocardic.

Sursa: Știrile ProTV