Adolescentul acuzat că a incendiat un bloc din Constanţa, a fost condamnat

Minorul acuzat de producerea incendiului care a distrus 94 apartamente și 37 autoturisme parcate la subsolul și în proximitatea unui bloc de locuințe situat în Constanța a fost condamnat, scrie ziuaconstanta.ro.

Urmărește-ne peGoogle news
Adolescentul acuzat că a incendiat un bloc din Constanţa, a fost condamnat
Foto: Captură Video Știrile ProTV

Joi, 3 noiembrie, Judecătoria Constanța a luat față de inculpatul minor măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 3 ani și 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare.

Magistrații au menținut măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat pe o perioadă de 60 de zile, urmând ca aceasta să fie verificată cel mai târziu până la data de 01.01.2023.

"Dispune restituirea către inculpat a perechii de pantaloni tip jeans, de culoare neagră, ridicate în data de 16.12.2021 și depuse la Camera de Corpuri Delicte a I.P.J. Constanța. În baza art. 274 alin. (1), obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către Stat, în cuantum total de 16.000 lei, din care: 15.000 lei cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale şi 1.000 lei cheltuieli judiciare în faţa instanţei de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare“, se mai arată în decizia magistraților.

Reamintim cum în decembrie 2021, pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc din Constanța.

Incendiul afectase 150 de apartamente. Dintre acestea, 35 au fost afectate de flăcări prin balcoane şi geamuri, deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiul.

Adolescentul a povestit atunci anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără să știe ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc.

Sursa: ziuaconstanta.ro