Polonia va construi un gard de sârmă ghimpată temporar la granița cu Kaliningrad

Polonia va construi un gard de sârmă ghimpată la granița sa cu enclava rusă Kaliningrad, potrivit anunțului făcut, miercuri, ministrul Apărării, Mariusz Blaszczak. Construcția barierei temporare de 2,5 metri înălțime și 3 metri adâncime va începe imediat, a adăugat oficialul de la Varșovia, într-o conferință de presă.

Noi 2, 2022 - 13:17
Urmărește-ne peGoogle news
Polonia va construi un gard de sârmă ghimpată temporar la granița cu Kaliningrad
Foto: Politia de Frontieră Polonia

În contextul în care tensiunile cresc din cauza războiului din Ucraina, Blaszczak a citat preocupări legate de securitate și a făcut referire la o criză declanșată în toamna anului trecut, când mii de migranți africani și din Orientul Mijlociu au încercat să treacă granița din Belarus în Polonia, unii dintre ei murind, relatează G4Media, care citează The Guardian.

La vremea respectivă, Uniunea Europeană a acuzat Belarusul – un aliat apropiat al Rusiei – că i-a adus pe migranți ca parte a unei campanii de război „hibrid” pentru a destabiliza Europa. Minskul a negat că ar fi comis vreo infracțiune.

Blaszczak a declarat că bariera din Kaliningrad va fi similară cu cea pe care Polonia a instalat-o anul trecut de-a lungul graniței cu Belarusul.

Enclava Kaliningrad, unde Rusia are o prezență militară semnificativă, se află pe coasta baltică între Polonia și Lituania și este separată de Belarus printr-un coridor de frontieră îngust.