Ionuț Stroe: Creşterea pensiilor în România trebuie să fie direct în relaţie cu rata inflaţiei

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal (PNL), Ionuţ Stroe spune că majorarea pensiilor în România trebuie să fie direct în relaţie cu rata inflaţiei.

Noi 1, 2022 - 06:50
Noi 1, 2022 - 07:02
Urmărește-ne peGoogle news
Ionuț Stroe: Creşterea pensiilor în România trebuie să fie direct în relaţie cu rata inflaţiei
Foto: Captura video

„Cel puţin în ultimele două rânduri când s-au mărit pensiile în România PNL se afla la guvernare. Nu ne-a fost condiţionată nicicum această creştere a pensiilor de accesul PSD sau de vreo măsură impusă la vremea respective de opoziţie. Astea au fost momentele când pensiile au fost crescute în România de PNL. În prima fază au fost 14 procente adăugate în 2020, în 2022, în ianuarie, încă 10 procente. Acum cine se laudă cu ele...probabil că cei care sunt beneficiari direcţi, pensionarii, ştiu foarte bine realitatea”, a afirmat Ionuţ Stroe.  

„Creşterea pensiilor în România trebuie să fie direct în relaţie cu rata inflaţiei. Este o creştere pe care noi o considerăm în acest moment sustenabilă, o creştere care practic acoperă acest minus din păcate rezultat în buzunarele tuturor care se regăsesc urmare a creşterii ratei inflaţiei şi credem noi că ar trebui să fixăm acest reper când vorbim de creşterea pensiilor pentru a nu vinde iluzii unora. Au existat în România partide care promiteau 40% la pensii şi când au venit la guvernare au realizat că lucrurile sunt cu totul altfel. În momentul de faţă, atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Ciucă s-au pronunţat în legătură cu aceste 15 procente, rata inflaţiei cred că e 15,9”, a explicat purtătorul de cuvânt al PNL.