Cătălin Drulă: Vom trece printr-o criză economică, toată clasa politică știe asta

Preşedintele Uniunii Salvați România susține că România va trece printr-o criză economică, lucru pe care l-ar cunoaște întreaga clasă politică.

Noi 1, 2022 - 06:44
Noi 1, 2022 - 06:59
Urmărește-ne peGoogle news
Cătălin Drulă: Vom trece printr-o criză economică, toată clasa politică știe asta
Foto: Captura video

Cătălin Drulă a explicat, la TVR Info, că, deşi criza economică este un fenomen care se manifestă în întreaga Europă, dimensiunea acesteia în România ţine de deciziile economice pe care le ia Guvernul.

“În economie, întotdeauna acele procente (…) contează. Dacă ne referim, de exemplu, la faptul că ne împrumutăm cu 9,5% dobândă efectivă, acum, la obligaţiunile pe care le emite statul român. Dacă ar fi 7% – pare o diferenţă academică, 7, 9… Nu, chiar contează. Contează dacă rata la creditele pe care le plătesc oamenii, ROBOR, dacă e 6% sau 8%. Contează dacă leul e 5 sau 5,5, deci toate aceste nuanţe. Adică, o criză economică poate e generalizată pe întreg continentul, dar dimensiunea crizei economice în România e determinată de acţiunea acestui guvern, de politica fiscală. (…) Ce ar trebui să facă Guvernul e (…) să reducă deficitul bugetar: cheltuielile să fie pe măsura veniturilor. Or, în momentul de faţă, România, la 4 lei care vin la bugetul de stat mai împrumută încă doi : un leu ca să acopere datoriile din trecut şi un leu ca să acopere cheltuielile de funcţionare. Închipuiţi-vă că într-o familie care are un venit de 4.000 lei ai cheltuieli de 6.000 lei în fiecare lună. Cât poate să ţină? Va bubui, ei ştiu că va bubui la anul, ştie toată această clasă politică – şi putere şi opoziţie – că va urma o criză economică. Cei de la putere sunt cei cărora nu le pasă de această criză. Ce fac în timpul ăsta e să se mufeze la banul public”, a adăugat liderul USR.