Polițistul care s-a împușcat în cap era victima din dosarul de corupție al șefilor din Poliția Dej și Cluj

Un polițist din Dej este în stare critică, după ce s-a împușcat cu arma din dotare.

Oct 31, 2022 - 22:18
Urmărește-ne peGoogle news
Polițistul care s-a împușcat în cap era victima din dosarul de corupție al șefilor din Poliția Dej și Cluj
Foto: Poliția Română/imagine cu caracter ilustrativ

Gestul extrem ridică multe semne de întrebare, mai ales că, spun colegii lui, agentul ar fi fost presat de șeful său, atunci când era ofițer de serviciu, să îi ponteze acestuia ore suplimentare. Întreg scandalul ar fi izbucnit în urmă cu o săptămână, când procurorii anticorupție au deschis o investigaţie asupra mai multor superiori din Poliţia Cluj.

Agentul s-a prezentat la sediul Poliției Dej, în jurul orei 8. A mers în sala de arme, pentru a-și ridica pistolul, iar apoi a apăsat pe trăgaci chiar în fața colegului pe care trebuia să-l înlocuiască.

Potrivit expertizei balistice, glonțul a ieşit prin geamul de la biroul care dă spre trotuarul din fata instituţiei.

Un echipaj medical a ajuns imediat la fața locului, unde i-a acordat agentului primele îngrijiri medicale.

Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul din Dej, în comă. De aici, a fost transferat la Spitalul Militar din Cluj.

„A venit în stare gravă, cu traumatism cranian, cu materie cenușie afectată. Era prea grav și neurochirurgia a decis că e în afara tratamentului./E ținut în viață de aparate", Alina Ștreang, șefa UPU Spitalul Municipal Dej.

Cazul a fost preluat de procurori.

„Înțelegem de la colegi că a existat o presiune foarte mare și, din ce înțelegem, neoficial, ar fi vorba despre una din victimele șefului acestei unităţi care este şi cercetat de DNA pentru purtare abuzivă, și ne referim aici la nenumăratele situații 
în care acesta a fost și intimidat, disprețuit, jignit și așa mai departe. E vorba despre o constrângere a șefului poliției, la adresa colegului nostru, de a-i ponta în zilele de sâmbătă și duminică, când el nu era, de fapt, la serviciu.", a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

Bărbatul ar fi fost, astfel, și în mijlocul unei anchete disciplinare interne.

Agentul ar fi fost obligat frecvent să ponteze ore suplimentare pentru şeful lui, chiar dacă acesta nu se afla la birou. Cum a refuzat de câteva ori ordinele, ofiţerul de serviciu s-ar fi trezit implicat şi într-o anchetă disciplinară, sub pretextul că nu a respectat obligaţia de a raporta către superiorul direct orice eveniment.

Polițistul are 39 de ani, este căsătorit și are un copil.

În urmă cu o săptămână, șeful Poliției Dej, superiorul direct al agentului, a fost reținut alături de fostul comandant al Poliției Cluj și de alți doi comisari șefi, pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri.

Sursa: Știrile ProTV