Primăriță din Maramureș, care este și preoteasă, acuzată că a furat banii de încălzire pentru localnici

Acuzații grave planează asupra unor funcționari din localitatea Șieu, județul Maramureș. În frunte cu primarul de acolo, alte două persoane sunt vizate într-un dosar de delapidare și abuz în serviciu.

Oct 31, 2022 - 19:49
Urmărește-ne peGoogle news
Primăriță din Maramureș, care este și preoteasă, acuzată că a furat banii de încălzire pentru localnici
Foto: 7media.ro/ imagine cu caracter ilustrativ

Aceștia ar fi întocmit dosare pentru mai mulți localnici care ar fi trebuit să beneficieze de ajutoare de căldură, în valoare de 90.000 de lei. S-au făcut și percheziții, atât la domiciliile acestora, cât și la primărie și urmează ca ancheta să facă lumină în acest caz.

Au fost descinderi la domiciliile a trei funcționari din cadrul primăriei Șieu, printre care se numără casiera și primărița. De la sediul primăriei s-au ridicat mai multe documente care sunt probe în dosar.

”În cursul anului 2021, trei funcționari din cadrul unei instituții publice din localitatea Șieu și-ar fi însușit importante sume de bani din fondurile publice. Polițiștii efectuează cercetări pentru recuperarea prejudiciului de 90.000 lei”, a transmis Ionela Cozma, IPJ Maramureș.

Potrivit unor surse din anchetă, citate de Știrile ProTV, cei doi funcționari, alături de primariță, ar fi întocmit dosare de ajutoare pentru căldură, pe parcursul anului trecut, pentru mai mulți localnici. Aceștia însă, nu ar mai fi primit banii.

Deocamdată a fost deschis un dosar penal in rem și se fac cercetări pentru delapidare și abuz în serviciu.

Sursa: Știrile ProTV