Alina Gorghiu: Sistemul de impozitare nu se schimbă și nici cota unică nu devine progresivă

Vicepreşedinta PNL Alina Gorghiu a precizat, duminică, că sistemul de impozitare nu se schimbă şi nici cota unică nu devine progresivă. Ea a adăugat că prezenţa PNL în Guvern este cea mai puternică garanţie că antreprenorii vor fi respectaţi, iar bugetul pentru investiţii stabilit de Cabinetul Ciucă este de 7% din PIB, cel mai mare din ultimii 30 de ani, fiind de 88 de miliarde lei, relatează HotNews.ro.

Oct 30, 2022 - 18:14
Urmărește-ne peGoogle news
Alina Gorghiu: Sistemul de impozitare nu se schimbă și nici cota unică nu devine progresivă
Foto: Alina Gorghiu/ Facebook

„Trebuie să le spunem celor care fac bani pentru economia românească, antreprenorilor români, cetăţenilor români că sistemul de impozitare nu se schimbă! Nici cota unică nu devine progresivă! Aceasta este o garanţie pentru grupurile sociale active din societate. Dezvoltarea economică a României depinde de evoluţia mediului de afaceri. Prezenţa PNL în Guvern este garanţia cea mai puternică că antreprenorii sunt respectaţi. Să nu uităm - bugetul pentru investiţii stabilit de acest Guvern, de 7% din PIB, este cel mai mare din ultimii 30 de ani - 88 miliarde de lei. E de dorit ca nimeni să nu abordeze în cheie populistă politicile fiscale ale statului.

Reacţia Alinei Gorghiu vine şi în contextul în care liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă la Bacău, că soluţia ar fi renunţarea la cota unică şi impozitarea progresivă, însă înainte de toate trebuie digitalizată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Cred că mai e o singură ţară sau mai sunt două ţări care nu au renunţat la cota unică. Se pare că Estonia. Cehia mi se pare că a renunţat la cota unică. Mai era Estonia şi a mai rămas Rusia. Dacă credeţi că modelul economic de impozitare al Rusiei mai reprezintă totuşi progresul? Eu cred că nu. (...) În acest moment impozitarea progresivă este categoric soluţia. În primul rând, trebuie făcută digitalizarea ANAF şi pe urmă vorbim de schimbări de impozitare”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat despre acest subiect, sâmbătă la Bacău.