Craniu uman găsit de un localnic, pe malul râului Vișeu

Descoperire sinistră pe malul râului Vișeu, din județul Maramureș. Un craniu uman a fost găsit de un localnic ce se plimba prin zonă.

Oct 29, 2022 - 21:28
Urmărește-ne peGoogle news
Craniu uman găsit de un localnic, pe malul râului Vișeu
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Bărbatul a sunat la 112, iar în scurt timp criminaliștii au împânzit locul. Fragmentul osos a fost dus în laborator pentru expertiză. Sunt luate în calcul mai multe ipoteze, inclusiv varianta unei crime.

Bărbatul din localitatea Vișeu de Sus a găsit craniul uman în apropierea albiei râului Vișeu. Din primele date, ar fi vorba despre un fragment uman vechi, însă deocamdată nu se știe dacă este al unei femei sau al unui bărbat.

În urma expertizelor, se va stabili sexul și pe cat posibil, momentul și circumstanțele decesului. Criminaliștii au preluat craniul și l-au dus în laborator pentru analize.

„La fața locului s-a deplasat o echipă complexă. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea provenienței craniului și a circumstanțelor producerii evenimentului”, a declarat Anca Pop, IPJ Maramureș.

Polițiștii au chemat în sprijinul anchetei și pompierii din cadrul ISU Maramureș care au căutat pe malul râului și alte fragmente osoase, însă până acum doar craniul a fost găsit.

„Colegii de la secția Vișeu de Sus au sprijinit poliția, într-o acțiune de căutare a unei persoane presupus dispărute.", a spus Cornel Băbuț, ISU Maramureș.

Se presupune că fragmentul uman a fost adus de apele râului Vișeu, tocmai de aceea s-au căutat și alte oase umane în zonă. Sunt mai multe persoane dispărute în Maramureș și în județele vecine, iar după expertize se vor confrunta toate datele.

La prima vedere, craniul nu prezintă urme de violență, însă, conform procedurii, a fost deschisă o anchetă pentru ucidere din culpă.