A murit Hannah Goslar, supraviețuitoare a Holocaustului și prietenă a Annei Frank

Hannah Goslar, o supraviețuitoare a Holocaustului și prietenă a celebrei Anne Frank, a încetat din viață, la vârsta de 93 de ani.

Oct 29, 2022 - 15:43
Urmărește-ne peGoogle news
A murit Hannah Goslar, supraviețuitoare a Holocaustului și prietenă a Annei Frank
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

Goslar a fost închisă în lagărul nazist Bergen-Belsen în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ea a fost cea mai bună prietenă a Annei Frank, o tânără evreică care a murit la doar 15 ani în același lagăr și care a devenit cunoscută la nivel mondial pentru jurnalul pe care l-a scris între 1942 și 1944.

Hannah Goslar s-a născut în anul 1928, iar familia sa a fugit din Germania în 1933 din cauza regimului, stabilindu-se la Amsterdam. Acolo, Goslar a cunoscut-o pe Anne Frank. Cele două au pierdut legătura în 1942, atunci când familia Annei Frank s-a ascuns pentru a scăpa de naziști, informează G4Media.

Goslar şi familia ei au fost arestaţi de Gestapo în 1943 şi deportaţi la Bergen-Belsen în anul următor.

Acolo, a întâlnit-o din nou pe Anne Frank în februarie 1945, chiar înainte ca aceasta să moară. Goslar şi sora ei, Gabi, au fost singurii membri ai familiei lor care au supravieţuit.

După 1945, Goslar a emigrat în Israel, la Ierusalim. Acolo, ea s-a căsătorit cu Walter Pick, cu care a avut trei copii. Cuplul a avut 11 nepoți și peste 31 de strănepoți, potrivit sursei citate.