Prezentarea legilor educației în Guvern a fost amânată încă două săptămâni

Termenul până la care trebuie prezentate în Guvern noile proiectele rezultate din consultarea publică a fost prelungit cu încă două săptămâni.

Oct 29, 2022 - 15:19
Urmărește-ne peGoogle news
Prezentarea legilor educației în Guvern a fost amânată încă două săptămâni
Foto: Guvernul României

După şedinţa de guvern de ieri, ministrul Ligia Deca a spus că verifică cu atenție toate amendamentele depuse, peste 9000.

În plus, vrea să acorde atenție reprezentanţilor principalilor actori din Educație care i-au cerut întâlniri după preluarea mandatului.

Practic, va fi rediscutată fiecare dintre măsurile anunţate de fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care, la finalul mandatului, declara public că forma consolidată a proiectelor este gata.

Termenul de 31 octombrie sau „finalul lunii octombrie” a fost trasat de premierul Ciucă la preluarea mandatului actualului ministru Ligia Deca. Aceasta a aprobat la momentul respectiv această dată pentru prezentarea proiectelor de legi în forma lor consolidată. În actualul mandat este prima amânare cerută și primită de Ligia Deca. Amânarea acestui termen încalcă din nou memorandului aprobat pentru Programul legislativ al Guvernului României, dar asta nu este o surpriză pentru că pe tema „România educată”, inclusiv a proiectelor de legi, toate termenele date de ultimele trei guverne au fost încălcate.