Român condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie, după ce a ucis o pensionară

Cetățeanul român Vasile Culea a fost condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie, pentru uciderea pensionarei Freda Walker în locuința sa din Midlands.

Oct 28, 2022 - 21:48
Urmărește-ne peGoogle news
Român condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie, după ce a ucis o pensionară
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Culea, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat la Derby Crown Court la închisoare pe viață, cu o pedeapsă minimă de 34 de ani, după ce a bătut-o, a pus căluș și a legat-o pe pensionară înainte de a o lăsa să moară.

De asemenea, Culea a fost condamnat pentru rănirea intenționată a soțului acesteia, Kenneth Walker. Judecătorul Henshaw, care a pronunțat sentința, i-a spus lui Culea, potrivit presei britanice: ”I-ați atacat pe amândoi lăsându-i cu leziuni cerebrale, lacerații și multe alte răni. Foarte trist, Freda Walker a murit la aproximativ o oră după acest atac sălbatic. Ai ucis-o pe Freda Walker pentru câștig, deoarece ai omorât-o în timpul continuării jafului tău”.

Kenneth Walker, un fost consilier districtual în vârstă de 88 de ani, a decedat la câteva luni după uciderea soției sale. Moartea sa nu a avut legătură directă cu atacul din locuința lor din Langwith Junction, Derbyshire.