Protest în fața Ministerului Muncii - Pensionarii cer majorarea veniturilor

Este protest în fața Ministerului Muncii! Pensionarii au ieșit din nou în stradă și cer majorarea veniturilor. Oamenii nu mai fac față valului de scumpiri și facturilor uriașe.

Oct 28, 2022 - 13:48
Oct 28, 2022 - 16:07
Urmărește-ne peGoogle news
Protest în fața Ministerului Muncii - Pensionarii cer majorarea veniturilor

În timp ce guvernanții se luptă în procente și se întrec în promisiuni, românii se împrumută pentru a face față traiului de zi cu zi. Se anunță facturi mai mari, eliminarea plafonului de 400 de lei pe metru cub la lemne și prețuri uriașe la carne, în prag de Sărbători. Culmea, cei care au deja pensii mici, vor simți cel mai puțin majorarea promisă. În aceste condiții, pensionarii au ieșit din nou în stradă. Oamenii au protestat în fața Ministerului Muncii, s-au legat cu lanțuri și au cerut venituri mai mari. 

„Vrem o modificare urgentă a legii pensiilor. Este necesar să se aplice o sumă fixă, așa cum s-a aplicat la cei sub 2.000 de lei în funcție de anii de cotizare. Cerem majorarea pensiilor cu inflatia, în contextul măririi prețurilor la alimente, la gaze, la curent, nu mai putem face față”, „Domnul ministru să vină să ne explice el cum se poate trăi cu asemenea pensii, de ei sunt făcute legile, nu de noi. Pentru pensii speciale sunt bani”, spun protestatarii. 

Sătui de valul de scumpiri, pensionarii au protestat din nou în fața Ministerului Muncii. S-au legat cu lanțuri în fața instituției conduse de Marius Budăi și au cerut majorarea pensiilor cu rata inflației și un trai decent. Cum banii nu le ajung, mulți se împrumută la casele de ajutor reciproc și se gândesc cu groază la iarnă.

Puțini sunt cei care mai cred în promisiunile guvernanților.

  • Reporter: Cum vă descurcați în ultima vreme?
  • Pensionar: Foarte greu. Am 43 de ani de muncă și 1.770 de lei pensie.
  • Reporter: V-ar ajuta cu ceva creșterea cu 15%?
  • Pensionar: Foarte puțin. Ar trebui la cei cu pensie mică mai mult și cu ani de muncă mai mult. Eu plang în fiecare zi când vine pensia… Iar sărbătorile din acest an se anunță cele mai sărace. De aceea, imprumutul e soluția pentru a pune ceva pe masa de Crăciun.