Trei persoane au fost arestate în Germania, în cazul asasinatului cu bombă de la Arad

Un cetăţean român, un bosniac şi un italian au fost arestaţi în Germania pentru comiterea de infracţiuni circumscrise regimului substanţelor explozive, al traficului de droguri, al armelor şi muniţiilor, precum şi al infracţiunilor de natură economico-financiară.

Oct 26, 2022 - 13:47
Urmărește-ne peGoogle news
Trei persoane au fost arestate în Germania, în cazul asasinatului cu bombă de la Arad

În urma cooperării inițiate de Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din România, Poliția Germană a depistat mai multe dispozitive explozive improvizate și au fost puse în executare mai multe mandate de percheziție domiciliară, pe teritoriul Germaniei, în urma cărora au fost descoperite și ridicate mai multe probe.

„În primul semestru al acestui an, în cadrul cooperării iniţiate de Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate cu autorităţile poliţieneşti competente din Germania, au fost transmise partenerilor germani informaţii obţinute de poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), privind posibilitatea comiterii de infracţiuni pe teritoriul Germaniei, prin utilizarea unor dispozitive explozive improvizate”, informează un comunicat al IGPR transmis, miercuri.

În urma verificării datelor comunicate de partea română, autorităţile poliţieneşti germane au demarat procedurile investigative, în vederea documentării activităţii infracţionale.

Potrivit IGPR, urmează sa fie continuată cooperarea dintre autorităţile poliţieneşti române şi germane, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Potrivit unor surse descinderile ar fi avut legătură cu asasinatul cu bombă de la Arad, din dimineaţa zilei de 29 mai 2021, în care victima a fost Ioan Crişan, omul de afaceri și fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea. 

„În momentul sosirii echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă şi generalizat. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute. După stingerea incendiului a fost găsită în interiorul maşinii o victimă. Victima, decedată, nu a putut fi identificată din cauza deteriorării cadavrului în urma incendiului”, a anunţat atunci ISU Arad. 

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta.

După ce au exclus varianta unei explozii accidentale şi au stabilit că e vorba de un asasinat, anchetatorii au încercat să afle mobilul crimei. Surse „Adevărul” vorbesc de o reglare de conturi. Aceleaşi surse mai arată că Ioan Crişan ar fi fost vânat pentru datorii pe care le avea către parteneri de afaceri. 

Arădeanul ar fi avut relaţii de afaceri inclusiv cu un austriac de origine rusă. Surse cu experienţă în domeniul judiciar au declarat că prin modul în care a fost asasinat Ioan Crişan nu s-a dorit doar eliminarea omului de afaceri, ci şi transmiterea unui mesaj. 

Sursa: Adevărul