Bebeluș mort în Vrancea, după ce s-a strangulat cu un cablu de încărcare

Un copil de un an, din Nistoreşti, a decedat, luni seara, după ce s-ar fi strangulat cu cablul de încărcare al unul telefon mobil, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea.

Oct 24, 2022 - 22:10
Urmărește-ne peGoogle news
Bebeluș mort în Vrancea, după ce s-a strangulat cu un cablu de încărcare
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

"Este vorba de un copil de un an, adus de părinţi la medicul de familie din localitate şi împreună s-au deplasat către staţia de ambulanţă de la Năruja. Copilul, aflat în stop cardiac respirator, a fost preluat pe traseu de o ambulanţă cu asistent medical, care a început manevrele de resuscitare. Între timp, la faţa locului a sosit şi un echipaj de ambulanţă cu medic. Manevrele de resuscitare au fost continuate timp de o oră şi 30 de minute, dar, din păcate, fără răspuns", a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Gabriela Moroş. 

Potrivit sursei citate, copilul prezintă o traumă la nivelul gâtului şi o echimoză frontală, iar din ceea ce au afirmat părinţii, ar fi vorba de o ştrangulare accidentală cu un cablu de încărcare al telefonului mobil. 

Solicitarea la 112 a fost făcută de către mamă. 

Cazul este cercetat acum şi de poliţie, care a întocmi dosar penal de ucidere din culpă, urmând să fie stabilită cauza decesului după efectuarea necropsiei. 

"În această seară, la ora 18:25, prin apel SNUAU 112, un echipaj SAJ Vrancea a sesizat faptul că au preluat din localitatea Nistoreşti un copil în vârstă de aproximativ un an, care fusese găsit în stare de inconştienţă de către o rudă. Din nefericire, la scurt timp a fost constatat decesul acestuia", au precizat reprezentanţii Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea. 

Sursa: Adevărul.ro