Marcel Ciolacu, despre o eventuală creștere a facturilor la energie: Categoric nu

Dincolo de discuțiile privind cine va fi ministru al Apărării, coaliția de guvernare trebuie să se ocupe și alte alte probleme mai urgente pentru români: facturile la energie și impozitele pe proprietate. Ambele subiecte sunt în dezbatere în Parlament, dar coaliția încă nu ajunge la un numitor comun.

Oct 24, 2022 - 19:02
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu, despre o eventuală creștere a facturilor la energie: Categoric nu
Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

Coaliția de guvernare trebuie să decidă în următoarea perioadă ce se va întâmpla cu facturile la energie. Un lucru pare sigur: prețurile rămân plafonate la nivelul actual. Dezbaterea este pentru cât timp PSD propune o piață reglementată temporară până în 2025 – cu prețurile plafonate așa cum sunt acum până la un consum de 255 kilowatti/oră. Ce este peste ar urma să fie facturat la 1 leu pe kilowatt/oră. Se propune un preț fix și pentru firme.

Întrebat dacă românii ar trebui să se aștepte la creșteri ale facturilor, liderul PSD a spus că: „Nu, categoric nu. A rămas acel 0,68 și 0,8”.

A fost o nouă ocazie pentru liderul PSD să-l atace pe ministrul PNL al Energiei – Virgil Popescu.

„Nu sunt un fan al domnului ministru de la Energie. Acest lucru vi-l pot spune cu toată tăria”, a mai spus Marcel Ciolacu.

O altă temă importantă pentru buzunarul românilor: impozitul pe locuințe. După ce a trecut de Senat, creșterea cu 50% a valorii impozabile – proiectul s-a împotmolit în Camera Deputaților. Aleșii dau înapoi acum: proiectul poate fi modificat. Creșterea ar putea fi aplicată numai în cazul proprietăților „foarte scumpe”, susține Marcel Ciolacu.

„Asociațiile primarilor au venit cu propunerea să dăm o derogare până în 2025 în ceea ce privește grila notarială, dar cred că ținând cont de această criză, e posibil ca locuințele foarte scumpe să fie impozitate mai mult”, a spus Marcel Ciolacu.

Ambele teme ar urma să fie discutate în următoarea ședință a coaliției de guvernare, însă nu știm când va avea loc aceasta.