Mihai Tudose ar fi favoritul în privința înlocuirii lui Dîncu în funcția de ministru al Apărării

Vasile Dîncu a anunțat luni, 24 octombrie, că își dă demisia din funcția de ministru al Apărării, invocând ”imposibilitatea colaborării” cu Klaus Iohannis.

Oct 24, 2022 - 14:13
Urmărește-ne peGoogle news
Mihai Tudose ar fi favoritul în privința înlocuirii lui Dîncu în funcția de ministru al Apărării
Foto: Vasile Dîncu/Facebook

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a luat act de demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Acesta a adăugat că Executivul va reveni cu detalii privind asigurarea interimatului la conducerea MApN.

Mihai Tudose ar fi favoritul în privința înlocuirii lui Dîncu, numele fiind vehiculat de acum mai bine de o săptămână.

Momentan, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că ”respectă decizia” lui Dîncu și că i-a cerut premierului Ciucă să preia interimatul pentru că România are obligaţia să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO.

Declarațiile ministrului Apărării, Vasile Dîncu, au fost taxate, pe rând, de președintele Klaus Iohannis, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și acum de premier.

„În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când, și cum, și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii Europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții”, a declarat Iohannis.

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.