Ministrul justiției, despre cazul Halep: Prezumția de nevinovăție este valabilă și în astfel de situații

Cătălin Predoiu a transmis duminică, pe Facebook, că el nu o cunoaște personal pe Simona Halep, dar crede că sportiva, de 31 de ani este nevinovată în cazul de dopaj.

Oct 23, 2022 - 19:36
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul justiției, despre cazul Halep: Prezumția de nevinovăție este valabilă și în astfel de situații
Foto: Cătălin Predoiu/Facebook

„Nu o cunosc personal pe Simona Halep, dar i-am urmărit cariera și comportamentul atât pe teren, cât și în afara arenei. Cred în nevinovăția Simonei Halep față de acuzațiile de dopaj”, a afirmat ministrul justiției.

„Prezumția de nevinovăție este valabilă și în astfel de situații”, a precizat Cătălin Predoiu, care i-a urat Simonei Halep „succes în acest «meci»”.

Simona Halep, 31 de ani, a anunţat vineri, 21 octombrie, pe Instagram, că a fost depistată pozitiv, după un control antidoping efectuat la US Open 2022, cu o substanţă interzisă, Roxadustat.

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare șoc al vieții mele”, a scris fostul număr 1 mondial WTA, care a precizat că „voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă”.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost suspendată provizoriu, în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping de tenis. ITIA a trimis jucătoarei o notificare preinculpare cu privire la o încălcare a regulilor antidoping pe 7 octombrie, potrivit publicației de specialitate TennisTonic.