A murit Dietrich Mateschitz, fondatorul companiei Red Bull

​Miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, fondatorul companiei de băuturi energizante Red Bull, a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani, a anunţat sâmbătă seară într-un comunicat compania, transmite duminică AFP.

Oct 23, 2022 - 08:54
Urmărește-ne peGoogle news
A murit Dietrich Mateschitz, fondatorul companiei Red Bull
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

"Vă anunţăm că Dietrich Mateschitz a încetat astăzi din viaţă", a scris conducerea într-un e-mail către angajaţi în care este exprimată "tristeţea" şi "recunoştinţa pentru ceea ce a realizat" fondatorul Red Bull.

Potrivit agenţiei austriece APA, acesta a murit de cancer.

Născut pe 20 mai 1944, Dietrich Mateschitz a lansat binecunoscuta băutură energizantă Red Bull în 1987, după ce descoperise preparatul la barul unui hotel din Hong Kong.

Această personalitate timidă a fost considerată în 2022 de revista Forbes drept cel mai bogat austriac, cu o avere estimată la 27,4 miliarde de euro.

Antreprenorul a pariat pe sponsorizarea sportivă pentru a nu depinde doar de veniturile generate de băutura sa energizantă, dar şi pentru o expunere de ne-egalat.

În treizeci de ani, compania sa a devenit un partener esenţial al sportului mondial, de la sporturi extreme până la Formula One şi fotbal.

Christian Horner, şeful echipei Red Bull Formula One, a reacţionat imediat la aflarea veştii din Austin (Texas) unde duminică are loc Marele Premiu al Statelor Unite.

"Este foarte, foarte trist, ce om grozav. A fost unic în felul lui. Ceea ce a realizat şi ceea ce a făcut pentru atât de mulţi oameni din întreaga lume este de ne-egalat", a declarat acesta presei.

"Mulţi dintre noi trebuie să îi fim recunoscători pentru oportunităţile pe care le-a oferit, viziunea pe care a avut-o, forţa de caracter. Şi pentru că nu i-a fost niciodată teamă să îşi urmeze visele şi să le realizeze", a adăugat Horner.