Primul radar german TRML-4D a ajuns în Ucraina: Poate urmări până la 1.500 de ținte

Hensoldt, compania germană specializată în producția de senzori, a anunțat că livrează patru dintre radarele sale de înaltă performanță în timp record pentru sistemul de apărare aeriană IRIS-T, care este conceput pentru a consolida capacitatea de apărare a Ucrainei.

Oct 22, 2022 - 20:01
Urmărește-ne peGoogle news
Primul radar german TRML-4D a ajuns în Ucraina: Poate urmări până la 1.500 de ținte
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit unui comunicat de presă al Hensoldt, unul dintre radarele TRML-4D a fost deja livrat, urmând ca alte trei radare să fie livrate în câteva luni.

”Situația din Ucraina necesită o acțiune rapidă și decisivă. Datorită unei linii de producție de serie și a angajamentului angajaților noștri, suntem capabili să livrăm astfel de sisteme pentru a proteja populația în cel mai scurt timp posibil”, a spus Thomas Müller, directorul general al Hensoldt, citat de defence-blog.com.

TRML-4D utilizează cea mai recentă tehnologie radar Active Electronically Scanned Array (AESA) cu fascicule multiple formate digital. Acesta este capabil să detecteze, să urmărească și să clasifice diferite tipuri de ținte aeriene, cu accent pe rachete de croazieră și aeronave de mici dimensiuni, rapide și cu zboruri joase și/sau cu manevre joase, precum și pe elicopterele care plutesc.

Acesta asigură detectarea și urmărirea rapidă a aproximativ 1.500 de ținte pe o rază de până la 250 km. În același timp, sunt pe deplin compatibile cu arhitectura integrată de apărare aeriană a NATO.