Mihai Tudose: De un an și ceva spunem că e nevoie de o piață a energiei reglementată, de acolo ni s-au tras toate relele

Europarlamentarul Mihai Tudose a vorbit, vineri, la emisiune TV, despre majorarea pensiilor cu 15%.

Oct 22, 2022 - 07:08
Urmărește-ne peGoogle news
Mihai Tudose: De un an și ceva spunem că e nevoie de o piață a energiei reglementată, de acolo ni s-au tras toate relele
Foto: Mihai Tudose/Facebook

„Nu licităm, am avut niște informații la începutul lui septembrie că, prin calculul PSD, se puteau majora pensiile cu 10%, 11%. Astea erau calculele atunci, atât permitea bugetul României”, a spus Mihai Tudose, vineri seara, în cadrul emisiunii Controversat.

Întrebat dacă este de părere că e posibilă o majorare cu 15%, fostul premier a spus: „Să dea Dumnezeu. Până la urmă câteodată evidența te pocnește rău. De un an și ceva spunem că e nevoie de o piață a energiei reglementată. De acolo ni s-au tras toate relele. De acolo ni s-a tras această inflație. Acum vorbesc și colegii noștri de coaliție despre reglementare. Când am spus noi despre pensii au spus că nu e bine. Acum, nu mai bine ne ascultă ei de prima dată?”.

„Este clar că sunt două partide cu două doctrine diferite. Noi ne-am ținut de doctrina noastră, de mărit pensiile, salariile. Atunci ei spuneau: o piață liberă, mai închidem un bec, ne culcăm mai devreme, ținem apa mai rece. Între timp și-au dat seama că le pleacă electoratul”, a mai spus Mihai Tudose.

Referitor la majorarea pensiilor cu rata inflației actuale, Tudose a afirmat: „Cred că dacă noi aveam informația că permite 15% anvelopa bugetară o aflați și de la noi”.

Sursa: Realitatea.net