Șef din Poliția Locală Alba Iulia, condamnat cu suspendare, după ce a condus băut

Şeful Biroului Ordine și Liniște Publică din cadrul Poliției Locale Alba Iulia a fost condamnat, definitiv, la închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Oct 22, 2022 - 06:53
Urmărește-ne peGoogle news
Șef din Poliția Locală Alba Iulia, condamnat cu suspendare, după ce a condus băut
Foto: Pexels/ Imagine cu caracter ilustrativ

Incidentul a avut loc în 25 iulie 2020, pe DJ 107L, pe raza localităţii Totoi, de lângă Alba Iulia. Ancheta a arătat că şoferul (Marin C.) a condus autoturismul având o alcoolemie superioară valorii 0,80 grame la mie alcool pur în sânge, buletinul de analiză toxicologică indicând o alcoolemie de 2,27 grame la mie la prima probă, respectiv de 1,83 grame la mie la a doua probă.

Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, bărbatul a arătat că s-a urcat la volanul autoturismului după ce a consumat băuturi alcoolice, fără aport alimentar, şi că într-o curbă a prins cu partea dreaptă o baltă, pierzând controlul volanului şi ieşind cu maşina în decor, răsturnându-se.

A completat că la faţa locului a oprit o ambulanţă şi întrucât a explicat echipajului că nu are nevoie de îngrijiri medicale, aceasta şi-a continuat drumul. Ulterior incidentului, şeful din Poliţia Locală a părăsit autoturismul răsturnat, acesta susţinând că a plecat de la faţa locului cu intenţia de a-i solicita unui prieten care deţine un utilaj agricol să îl ajute să scoată maşina din şanţ.

Un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului, iar şoferul a fost identificat cu rapiditate. Datorită faptului că acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest marca Drager, care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţistul a recunoscut faptele şi a reuşit să convingă, iniţial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Pedeapsa care urma să o primească era de 1 an şi 4 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani. Atât Judecătoria Alba Iulia, cât şi Curtea de Apel, au respins acordul încheiat cu Parchetul considerându-se că pedeapsa ”cu amânare” este prea blândă în raport cu fapta acestuia şi cu practica instanţelor de judecată.

Ulterior, șeful din Poliţia Locală Alba Iulia a fost trimis în judecată. În final, acesta a fost condamnat la 1 an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Acesta a mai fost obligat să preseteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia sau la Primăria Municipiului Alba Iulia. Hotărârea definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia pe data de 10 octombrie 2022.

Sursa: Ziare.com/ Adevărul.ro