Fostul șef al IPJ Cluj, acuzat de abuz în serviciu, a fost plasat sub control judiciar

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Mircea Ion Rus, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, după ce ar fi făcut mai multe delegări fictive în funcţii din cadrul inspectoratului.

Oct 21, 2022 - 21:23
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul șef al IPJ Cluj, acuzat de abuz în serviciu, a fost plasat sub control judiciar
Foto: IPJ Cluj/ Facebook

Mircea Ion Rus a fost plasat sub control judiciar, vineri, după ce ordonanța de reținere pentru 24 de ore a expirat.

Mircea Rus a fost eliberat din funcţia de şef al IPJ Cluj la data de 2 septembrie şi a fost cercetat disciplinar după ce şi-a pus iubita în funcţia de şef al Secţiei 3 de Poliţie.

Mai târziu, câţiva agenţi de poliţie au depus o plângere împotriva acestuia când şi-au dat seama că, din cauza presupuselor delăgări fictive, ei nu au nicio şansă să ocupe postul dorit prin concurs.

Mircea Rus ar fi făcut delegările de funcţii doar în acte, pentru ca anumiţi şefi de poliţie din diferite oraşe din judeţ să-şi menţină postul fără a mai da concurs. Astfel el schimba şefii de poliţie între ei înainte de terminarea mandatelor legale de 6 luni pentru a evita prevederile legale privind organizarea concursurilor pentru posturile respective.

Alături de Mircea-Ion Rus au mai fost reţinuţi: adjunctul acestuia, comisar şef Daniel-Sorin Graur şi Ioana-Paula Bob, şefa Serviciului de Resurse Umane din cadrul instituţiei.

Cu toate astea avocatul lui Mircea-Ion Rus consideră că nu s-a comis nici o ilegalitate.

"Nu există nici o infracţiune. Nu există nici un prejudiciu. Nu există nici o normă de legislaţie primară încălcată.", a declarat avocatul Alexandru Rîșniță.

Sursa: Antena3