Ministrul Sportului: Suntem alături de Simona Halep, este un reper în tenisul românesc și cel mondial

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a reacționat vineri seara după ce Simona Halep a confirmat că a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă. Jucătoarea a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Oct 21, 2022 - 21:00
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Sportului: Suntem alături de Simona Halep, este un reper în tenisul românesc și cel mondial
Foto: Eduard Novak/Facebook

"Simona Halep este un reper în tenisul românesc și cel mondial, a inspirat noi generații de tineri care s-au îndreptat către tenis, iar impactul pe care astfel de sportivi, de talie mondială, îl au asupra sportului este unul major", a transmis Eduard Novak prin intermediul unei rețele de socializare.

"Ministerul Sportului susține, prin politicile și valorile promovate, sportul de performanță bazat pe spiritul fairplay și corectitudine", a adăugat el.

"Suntem alături de Simona și sperăm să se clarifice cât mai curând această situație", a conchis Eduard Novak.

"Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, cel mai mare șoc din viața mea", a transmis Simona Halep după aflarea veștii privind suspendarea provizorie.

"Pe parcursul întregii mele cariere nu mi-a trecut niciodată prin minte să trișez, pentru că este împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. În fața unei situații atât de nedrepte, mă simt complet confuză și trădată", a adăugat ea.

"Voi lupta până la capăt să dovedesc că nu am luat niciodată cu bună știință nicio substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. Este despre onoare și despre povestea de dragoste cu tenisul din ultimii 25 de ani", a conchis Simona Halep.