Înregistrare video în care un candidat de la examenul teoretic pentru permisul de conducere este pus să citească ce scrie pe un panou

Zeci de persoane suspectate că, deși nu știu să citească, și-au luat permisul cu ajutorul unui „sufleor” sunt cercetate de polițiștii din Ilfov. O înregistrare video cu momentul în care un candidat prezentat la proba teoretică pentru permis arată că tânărul nu știe să citească cele mai simple cuvinte. Pentru acesta, „cunoaște-ți drepturile” se citește „astrate odaie”.

Oct 21, 2022 - 15:43
Oct 21, 2022 - 15:52
Urmărește-ne peGoogle news
Înregistrare video în care un candidat de la examenul teoretic pentru permisul de conducere este pus să citească ce scrie pe un panou
Foto: Captura Video

Polițiștii din Ilfov au în lucru un dosar în care zeci de persoane sunt acuzate că au luat permisul pe bani, cu ajutorul unui „sufleor” și a unui instructor auto. În 18 octombrie 2022, unul dintre candidați, instructorul și „sufleorul” au fost prinși în flagrant.

„În fapt, candidatul, în vârstă de 32 de ani, ar fi intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine și în urechi, aceasta permițându-i „sufleorului” să vadă monitorul și să transmită răspunsurile corecte beneficiarului. (…) În cadrul activităților de documentare, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au identificat, până în prezent, alte 56 de persoane, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică, pentru obținerea permisului de conducere”, susțin polițiștii din Ilfov.

O înregistrare video intrată în posesia Ziare.com arată o scenă incredibilă în care un candidat de la examenul teoretic pentru permis este pus să citească ce scrie pe un panou. Din imagini se poate vedea că tânărul pare a cunoaște literele, dar nu știe să citească legat. În momentul în care este pus să citească fiecare cuvânt, tânărul citește expresia „cunoaște-ți drepturile” drept „astrate odaie”.

La un moment dat examinatorul îi spune: "Mergi pe autostradă și sunt panourile alea luminoase pe care scrie: Reduceți viteza! Pute-ți centura! Atenție, accident! Păi, tu trebuie să te oprești ca să citești: C-U..."

În final, tânărul se resemnează și spune: „Dacă știam, nu luam permisul cu bani”.

Sursa: ziare.com