Fostul șef al IPJ Cluj, reținut de DNA, fiind suspect de abuz în serviciu

Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj, a fost chemat în această dimineață la DNA Cluj unde, potrivit unor surse, procurorii l-au anunțat că este suspect de abuz în serviciu în formă continuată pentru anumite delegări de funcții. Rus ar fi făcut aceste delegări în urma vacantării posturilor unor șefi de poliții orășenești, notează Strictsecret.ro.

Oct 20, 2022 - 15:50
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul șef al IPJ Cluj, reținut de DNA, fiind suspect de abuz în serviciu

În urmă prezentării acuzațiilor, procurorul de caz l-ar fi anunțat pe fostul șef al Poliției clujene că este reținut. Aceleași surse indică faptul că au fost reținuți Elek Marton - comandantul Poliției Dej, Ioan Dumitru Iușan - comandantul Poliției Gherla, Paula Bob - șefa de Personal a IPJ Cluj, precum și Daniel Sorin Graur - adjunctul IPJ Cluj. 

Reamintim că la începutul lunii septembrie comisarul șef Mircea Rus, a fost demis din funcție. Mircea Rus a fost cercetat disciplinar după ce și-ar fi pus ilegal iubita în funcția de șef al Secției de Poliție nr. 3. Acesta a fost anchetat, iar consecința a fost retragerea autorizaţiei ORNISS, care îi conferă acces la informații clasificate. Acesta ar fi chiar cercetat penal.

Știri de Cluj a încercat să contacteze persoanele vizate în acest caz, Mircea Rus - fostul șef al IPJ Cluj și Daniel Graur - adjunctul IPJ Cluj pentru a le oferi dreptul la replică, însă Mircea Rus are telefonul inchis, iar Daniel Graur nu răspunde la telefon.

Sursa: Știri de Cluj