Giorgia Meloni își dorește ca Italia să aibă un guvern pro-european și pro-NATO

Giorgia Meloni are mari șanse să devină noua șefă a guvernului italian. Ea și-a avertizat partenerii de coaliție legat de viziunea sa asupra noului guvern pe care îl va forma.

Oct 20, 2022 - 06:38
Oct 20, 2022 - 07:01
Urmărește-ne peGoogle news
Giorgia Meloni își dorește ca Italia să aibă un guvern pro-european și pro-NATO
Foto: Giorgia Meloni/ Facebook

Atacurile dure ale Giorgiei Meloni au apărut după ce unul dintre partenerii săi de coaliție, Silvio Berlusconi, a reluat legătura cu Vladimir Putin. De asemenea, a apărut și o înregistrare cu acesta în care îl acuză pe Zelenski că a declanșat războiul cu Rusia.

Meloni și-a informat partenerii de coaliție că noul guvern va fi unul de factură pro-europeană și pro-NATO. Cine nu este de acord, nu se va putea alătura guvernului său. 

„O Italie condusă de noi nu va fi niciodată veriga slabă a Occidentului”, a anunțat Meloni într-un comunicat, relatează Digi24.

Aflată la conducerea unui partid cu rădăcini neofasciste, Meloni a promis în repetate rânduri că va continua să susțină Ucraina în războiul cu Rusia și va respecta sancțiunile occidentale impuse rușilor. 

„Într-o privință am fost, sunt și voi fi mereu clară. Intenționez să conduc un guvern cu o politică externă clară și inechivocă. Oricine nu e de acord cu mine pe această poziție esențială nu poate fi parte a guvernului”, a spus Giorgia Meloni.

Sursa: Adevărul.ro