Lucian Bode către protestatarii din cadrul MAI: Îmi doresc majorarea salariilor și investiții în echipamente noi

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, la Antena 3 că îşi doreşte majorarea salariilor angajaţilor din MAI și de asemenea dorește și investiții în echipamente noi și uniforme angajați.

Oct 19, 2022 - 20:16
Urmărește-ne peGoogle news
Lucian Bode către protestatarii din cadrul MAI: Îmi doresc majorarea salariilor și investiții în echipamente noi
Foto: Lucian Bode/ Facebook

„Eu doresc să majorăm salariile. Să aducem la zi legea-cadru, Legea 153. Ştiţi foarte bine că în acest an s-au acordat majorări salariale pentru angajaţii din MAI, nu la nivelul la care ne-am fi dorit, dar noi ne dorim şi modernizarea echipamentului de intervenţie, ne dorim investiţii, uniforme noi, schimbarea armamentului, sunt lucruri la care noi ne gândim”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul spune că din bugetul alocat pentru acest an mai mult de jumătate a fost repartizat pentru plata salariilor.

„Bugetul pe acest an a fost la 23,1 miliarde, 55% a fost alocat pentru cheltuieli salariale şi 20% pentru cheltuieli sociale, pentru pensii. Au rămas peste 20%, un procent foarte important, pentru celelalte lucruri despre care vorbeam”, a afirmat Bode.

Întrebat despre protestul de miercuri al poliţiştilor, ministrul a precizat că, din datele pe care le avea, o parte din sindicatele din MAI doreau organizarea unui protest chiar în perioada vizitei experţilor evaluatori privind îndeplinirea condiţiilor tehnice de aderare la spaţiul Schengen.

„Mă bucur totuşi că înţelepciunea şi raţiunea au învins şi nu au recurs la mijloace şi metode care nu ne făceau cinste în perioada respectivă”, a spus Bode.

Sindicatul Poliţiştilor Europeni EUROPOL şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare afiliate Federaţiei Publisind şi Blocului Naţional Sindical au inițiat miercuri o nouă serie de proteste pentru aplicarea integrală a Legii-cadru privind salarizarea, cât şi pentru recunoaşterea complexităţii muncii care implică riscuri deosebite ce nu sunt compensate în mod corespunzător prin legislaţie.

Sursa: Antena 3, Gândul.ro