Un șofer de TIR a încercat să mituiască un polițist rutier cu 1.000 de lei

Un șofer de TIR, care a fost surprins de un polițist din Brașov în timp ce nu avea cardul introdus în tahograf, a încercat să-i ofere o mită de 1.000 de lei. Polițistul a refuzat și a anunțat DGA.

Oct 18, 2022 - 21:22
Urmărește-ne peGoogle news
Un șofer de TIR a încercat să mituiască un polițist rutier cu 1.000 de lei
Foto: DGA/IPJ Brașov

Un șofer de TIR care traversa municipiul Codlea, Brașov, a fost oprit de un echipaj de poliție pentru un control de rutină.

În momentul în care au controlat tahograful, polițiștii au descoperit că șoferul nu introdusese cardul în acesta, astfel că vehiculul nu înregistra orele de muncă ale conducătorului auto.

Când și-a dat seama că îl paște o amendă serioasă, șoferul a încercat să-l mituiască pe polițist, însă acesta a refuzat categoric șpaga de 1.000 de lei pe care i-o oferise conducătorul camionului.

Imaginile au fost publicate de către Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ce are, printre atribuţii, desfăşurarea de activităţi specializate de prevenire a faptelor de corupţie în rândul personalului MAI.

La data de 17.10.2022, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au procedat la prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 52 de ani din municipiul Sibiu, după ce a oferit o sumă de bani unui agent de poliţie pentru a nu lua măsurile legale ce se impun privind sancţionarea sa”, au transmis reprezentanții DGA.

Din comunicat rezultă că șoferul a fost oprit în jurul orei 2.50, în localitatea Codlea, în momentul în care cardul pentru înregistrarea timpilor de condus și odihnă nu era introdus în tahograf. Pentru aceasta, polițistul i-a pus în vedere că va primi o sancțiune, conform prevederilor legale.

„Conducătorul auto i-a oferit agentului de poliţie suma de 1.000 de lei pentru a-l determina astfel să nu constate contravenţia. Agentul de poliţie a refuzat categoric propunerea şi a anunţat şeful ierarhic care a apelat Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806 pentru a sesiza infracţiunea de corupţie. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită”, se mai precizează în comunicatul polițiștilor Anticorupție.

Camera a înregistrat nu numai imaginile cu șoferul care a oferit mită, ci și sunetul. Iată cum a decurs conversația dintre cei doi:

„Poliţist: Haideți, porniţi şi veniţi după noi, da?

Şofer: Uitaţi aici 1.000 de lei, vă rog din tot sufletul...

Poliţist: Nu merge cu miile de lei, primiţi sancţiune maximă 6.000 de lei.

Şofer: Vă rog frumos...

Poliţist: Nu mă interesează!