Alexandru Rafila, singurul ministru european care merge o săptămână în Cuba, la o conferință cu miniștrii Sănătății din Mozambic, Trinidad Tobago, Belize și Zimbabwe

​Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se află, timp de o săptămână (în perioada 15 - 22 octombrie) într-o vizită oficială în Cuba, unde participă la cea de-a IV-a Conferinţă internaţională „Cuba-Salud 2022”, a cărei temă este „Sănătatea Universală, ca parte integrantă a Agendei de Sănătate 2030, în scenariul post-Covid-19”. Rafila este singurul ministru al Sănătății din Uniunea Europeană aflat pe lista participanților, alături de el fiind prezenți miniștrii Sănătății din Mozambic, Venezuela, Jamaica, Belize, Egipt, Trinidad Tobago sau Zimbabwe.

Oct 18, 2022 - 18:13
Urmărește-ne peGoogle news
Alexandru Rafila, singurul ministru european care merge o săptămână în Cuba, la o conferință cu miniștrii Sănătății din Mozambic, Trinidad Tobago, Belize și Zimbabwe
Foto: Alexandru Rafila/ Facebook

Agenda conderinței „Cuba-Salud 2022” și informațiile despre ceilalți participanți sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului, https://convencionsalud.sld.cu/.

O privire aruncată pe agendă și pe lista participanților arată că niciun alt ministru european al Sănătății nu participă la conferința pentru care Alexandru Rafila a alocat o săptămână din mandatul său.

La conferința pentru care Alexandru Rafila a ales să aloce 7 zile mai participă miniștrii Sănătății din Mozambic (Armindo Daniel Tiago), Jamaica (Christopher Tufton), Belize (Kevin Bernard), Egipt (Khaled Abdel-Ghaffar), Trinidad Tobago (Terrence Deyalsingh), Zimbabwe (Amon Murwira) sau Venezuela (Magalys Gutiérrez Viña). 

Agenda conferinței „Cuba-Salud 2022” și participanții (sursa: site-ul oficial al conferinței https://convencionsalud.sld.cu/):

De asemenea, printre participanți se numără, alături de oficiali cubanezi, și Carissa Etienne, expert în sănătate publică din Dominica, director în cadrul OMS, vicepremierul din Panama (Ivette Berrio) și cel din Zambia (Lackson Kasonka). 

Rafila participă la conferința Cuba-Salud 2022 în perioada 15 - 22 octombrie însoțit de un consilier personal, jurist, potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, la solicitarea jurnaliștilor.

De altfel, Ministerul Sănătății a precizat oficial că vizita lui Rafila în Cuba „cuprinde întâlniri cu omologi din statele din Regiunea Caraibilor pentru dezvoltarea colaborării în domeniul medical”.

Sursa: Hotnews.ro