Au crescut vânzările la parizer și margarină - Românii mănâncă tot mai ieftin și mai prost

Tot mai multi romani nu mai fac față scumpirilor. Pentru ca nu își mai permit să cumpere unt si salam, le-au înlocuit cu variantele mult mai ieftine: margarină și parizer. Oamenii nu mai sunt interesați nici de strălucirea produselor de brand și aleg produse fabricate sub eticheta marilor lanturi comerciale, care au preturi mai mici chiar si cu 25%.

Urmărește-ne peGoogle news
Au crescut vânzările la parizer și margarină - Românii mănâncă tot mai ieftin și mai prost
Imagine cu caracter ilustrativ

Din cauza scumpirilor exagerate românii au început să se reorienteze spre produse mai ieftine. Mulți din ei nu mai cumpără salam, ci parizer, iar în loc de unt, margarină. Asta pentru că prețul este considerabil mai mic.

Reporter: Vă reorientați către produsele de marcă proprie din hypermarketuri, vi se par mai ieftine?

Cumpărător: Da, sunt mult mai ieftine decat alte produse.

Diferență mare de preț este și la ulei. De exemplu, un litru de ulei marcă proprie costă cu 3 lei mai puțin decât unul de firmă. Diferențe considerabile sunt la făină. Aici vorbim de o diferență de aproape 45%.

„Să se ieftinească cartofii, roșiile, brânza, ouăle și uleiul că s-a facut 12 lei uleiul, de la 5 lei și era cel mai ieftin. De aia pleacă lumea în țări străine, din cauza prețurilor mari de aici”, spune un român.

Produsele marcă proprie sunt la mare căutare în această perioadă și asta pentru că sunt cu 25% mai ieftine decât cele de pe piață. De exemplu, un kilogram de parizer de marcă costă aproximativ 23 de lei, cu trei lei și 50 de bani mai ieftin decât unul de brand.

Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să urmărească și reducerile de la raft și să cumpere în cantități mai mici, pentru că risipa alimentară este și una financiară.