Parlamentar audiat la Parchetul General, după ce a fost acuzat de act sexual cu un minor

Parlamentarul ex-PSD a stat câteva ore, luni, la Parchetului General pentru a fi audiat.

Oct 18, 2022 - 07:11
Urmărește-ne peGoogle news
Parlamentar audiat la Parchetul General, după ce a fost acuzat de act sexual cu un minor
Foto: Aurel Balasoiu/Facebook

„Având calitatea de martor, eu nu pot să spun mai multe date din dosar. Vorbiți cu doamna avocat”, a spus Aurel Bălășoiu. Întrebat de ce a stat ore bune la audieri, el a răspuns: „Am vrut să lămuresc lucruri care mi s-au cerut”.

„Având în vedere calitatea de martor a domnului deputat, în acest moment, dumnealui nu va face declarații decât în cadrul procesului penal, al anchetei. A fost audiat în calitate de martor, a lămurit cauza sub toate aspectele sale, atât cât cunoaște împrejurările acestor evenimente declarate. Nici nu știm dacă s-au întâmplat în realitate sau nu”, a precizat avocata deputatului.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. De asemenea, procurorii au deschis un al doilea dosar, în care sunt efectuate cercetări pentru viol, după ce a fost depusă o plângere penală pe numele deputatului. 

Reamintim că procurorii s-au sesizat după ce în spațiul public au apărut imagini care l-ar arăta pe acesta în ipostaze intime, alături de un alt bărbat, despre care s-a vehiculat în mediul politic că ar fi minor.