Un minor beat a provocat un accident rutier în Dej - Șase persoane au ajuns la spital

Un minor de 17 ani, fără permis şi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a produs, duminică, un accident în Dej, în urma căruia a fost rănit şi transportat la spital, alături de alţi cinci tineri care se aflau cu el în maşină.

Oct 16, 2022 - 16:15
Urmărește-ne peGoogle news
Un minor beat a provocat un accident rutier în Dej - Șase persoane au ajuns la spital
Foto: Poliția Română/imagine cu caracter ilustrativ

"Pompierii din cadrul Detaşamentului Dej şi Punctul de Lucru Gherla au intervenit în cursul nopţii trecute la un accident rutier grav, petrecut pe Strada Dobrogeanu Gherea din municipiul Dej. Apelul de urgenţă a fost înregistrat în jurul orei 04,30, iar la faţa locului au fost dislocate o autospecială cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD şi două echipaje SAJ. Salvatorii au găsit un autoturism avariat, ieşit în afara părţii carosabile, iar înăuntrul acestuia se aflau doi tineri încarceraţi şi alţi trei care necesitau extragerea cu echipamentele speciale. Cele cinci victime erau în stare de conştienţă, prezentau multiple traumatisme şi erau necooperanţi", se arată într-o informare a ISU Cluj, potrivit TVR.

Pompierii au folosit echipamentele de descarcerare pentru a asigura accesul şi a extrage şoferul şi pasagerul din faţă dreapta, precum şi pe cele trei victime care se aflau pe bancheta din spate. Cei cinci au fost preluaţi de către echipajele SMURD şi SAJ şi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Dej.

Potrivit ISU Cluj, un alt băiat, de aproximativ 14 ani, a fost preluat de un echipaj SAJ din altă locaţie şi a fost şi el transportat la spital.

Ulterior, o autospecială de transport personal şi victime multiple din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca a transferat doi băieţi şi o fată, de aproximativ 14 ani, la unitatea de primiri urgenţe din municipiul Cluj-Napoca, a precizat sursa citată.

Potrivit IPJ Cluj, tânărul care a condus maşina fără permis era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conform IPJ Cluj, din primele informaţii, a reieşit că băiatul este din comuna Mica, iar în autoturism se mai aflau cinci pasageri. El ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate.

"Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicată o concentraţie de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma evenimentului, atât conducătorul auto, cât şi ceilalţi pasageri au fost transportaţi la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere", a menţionat IPJ Cluj.